Polityka prywatności

Zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informujemy, że: 

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest KINTRA DOROTA SZCZEPANIK z siedzibą w ul. Bohaterów Warszawy 17/9, 43-300 Bielsko-Biała, NIP 9370010372. Podmiotem przetwarzającym Twoje dane w systemie informatycznym jest KINTRA DOROTA SZCZEPANIK z siedzibą w ul. Bohaterów Warszawy 17/9, 43-300 Bielsko-Biała, NIP 9370010372.
  2. Możesz się z nami skontaktować pod wskazany na stronie www.dorotaszczepanik.pl/regulamin-strony/ numer telefonu oraz adres poczty elektronicznej.  
  3. Złożenie zamówienia wymaga od Ciebie podania Twojego imienia i nazwiska, adresu poczty elektronicznej (adres email), danych adresowych, numeru telefonu, a w przypadku dokonywania zakupów na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej dodatkowo należy podać nazwę firmy oraz numer NIP. Są to podstawowe dane osobowe, jakimi musimy dysponować, by móc zrealizować usługę.  
  4. Zakładając konto w moim sklepie internetowym, jednocześnie wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych – swoje dane podajesz dobrowolnie. W dowolnym momencie możesz cofnąć udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, wystarczy, że mnie o tym poinformujesz.
  5. Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną, w celu obsługi i zapewnienia działania Twojego konta klienta w sklepie internetowym, w celu realizacji składanych przez Ciebie zamówień, w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy, w celu wykonania pozostałych zobowiązań umownych oraz w celu marketingu produktów.
  6. Twoje dane osobowe będą przekazane podmiotom działającym na nasze zlecenie m.in. dostawcom usług i rozwiązań informatycznych, podmiotom świadczącym usługi księgowe i finansowe, podmiotom obsługującym płatności elektroniczne. Nie będziemy przekazywać Twoich danych osobowych do państw trzecich.
  7. Twoje dane osobowe będą przechowywane i przetwarzane do czasu żądania ich usunięcia lub wygaśnięcia ustawowego.
  8. Twoje dane osobowe są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi przez powszechnie obowiązujące przepisy prawa dotyczące ochrony danych osobowych. Dostęp do bazy mają wyłącznie osoby upoważnione przez administratora danych.
  9. Przysługuje Ci prawo dostępu do swoich danych, żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz cofnięcia zgody na ich przetwarzanie. Przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (od 25 maja 218 do Prezesa Urzędu Ochrony Danych).

Pliki cookies

Moja strona, podobnie do większości witryn internetowych, korzysta z plików cookies.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub system teleinformatyczny podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich).

Niektóre używane przeze mnie cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).

Cookies na stronie wykorzystywane są w celu: 

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji,
  • statystycznych,
  • udostępniania funkcji strony

Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki.

Jeśli nie wyłączysz wykorzystywania plików cookies w ustawieniach przeglądarki, oznacza to, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie.