Polityka prywatności

Administrator i podstawowe informacje

Administratorem Twoich danych osobowych jest właściciel strony – KINTRA DOROTA SZCZEPANIK, ul. Bohaterów Warszawy 17/9, 43-300 Bielsko- Biała, numer NIP: 9370010372.

Kontakt mailowy z administratorem: do.szczepanik@gmail.com

Strona funkcjonuje na platformie wordpress.com. Domenę i serwer, na którym znajduje się strona obsługuje seohost.pl.

Dane osobowe

Formularz kontaktowy i formularz zgłoszeniowy:

Uzupełnienie i wysłanie do mnie formularzy dostępnych na stronie wiąże się z przekazaniem swojego adresu email, imienia i nazwiska oraz numeru telefonu. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do nawiązania kontaktu.

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane w celu kontaktu z Tobą, a podstawą przetwarzania jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO, czyli Twoja zgoda wynikające z zainicjowania ze mną kontaktu. Podstawą prawną przetwarzania po zakończeniu kontaktu jest usprawiedliwiony cel w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby wewnętrzne (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

Twoje dane i korespondencja mogą podlegać archiwizacji. Nie można jednoznacznie określić daty ich usunięcia. Masz prawo domagać się przedstawienia ich historii oraz usunięcia, chyba że ich archiwizacja jest uzasadniona z uwagi na moje nadrzędne interesy, np. obrona przed potencjalnymi roszczeniami z Twojej strony.

Formularze dostarczone są przez wtyczkę na platformie wordpress.com – Form Maker stworzoną przez 10Web Form Builder Team (https://10web.io/).

Przysługujące Ci prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  • dostępu do Twoich danych osobowych (art. 15 RODO),
  • ich sprostowania (art. 16 RODO),
  • usunięcia (art. 17 RODO),
  • ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).
  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci skorzystania ze swoich praw – skontaktuj się ze mną mailowo pod adresem do.szczepanik@gmail.pl. 

Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Bezpieczeństwo:

Przetwarzając Twoje dane osobowe, stosuję środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa.

Pliki cookies

Moja strona, podobnie do większości witryn internetowych, korzysta z plików cookies.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub system teleinformatyczny podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich).

Niektóre używane przeze mnie cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).

Cookies na stronie wykorzystywane są w celu: 

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji,
  • statystycznych,
  • udostępniania funkcji strony

Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki.

Jeśli nie wyłączysz wykorzystywania plików cookies w ustawieniach przeglądarki, oznacza to, że wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie.